De heilige buxusmoeder – en 33 andere levensbomen

Met de lente in het vooruitzicht, kan ik echt uitkijken naar de bomen met frisse jonge groene bladeren. Naar de lome warmte die een bos doet opgeuren en het zonlicht wat door de eerste blaadjes kan schitteren.
Het lezen van dit boek vind ik dan ook een feest van herkenning als het gaat om bomen beleven. Het bladert gemakkelijk door en is ook heel goed te gebruiken als “opzoekboek”.
Wanneer je bomen wilt leren kennen en beleven is dit een “must have”.

Auteur: Marjanne Huising
ISBN: 9789491557231

Samenvatting:
In veel oude culturen speelden bomen een belangrijke rol, bijvoorbeeld als heler, raadgever, beschermer of poort tot andere werelden. Delen van bomen dienden als krachtvoorwerp, orakelbescherming of remedie. Ook nu kunnen bomen veel voor ons persoonlijk betekenen naast hun algemeen nut (zuurstof, bouwmateriaal, brandstof). Vaak heb je een boom die jou je leven lang begeleidt en andere bomen kunnen tijdelijk jouw pad kruisen en helpen bij een bepaalde levensvraag. Welke boom hoort bij jou? Wat is jouw levensboom? Wat kan die voor jou betekenen in spiritueel, energetisch en geneeskrachtig opzicht?
In principe kan iedere boom een levensboom zijn. De boom op de hoek van jouw straat, die in dat bos verderop, klein, groot, jong, oud… Weet dat alle bomen via de wortels met Moeder Aarde zijn verbonden en zo toegang hebben tot de wijsheid van de oerboom. Kruidenvakvrouw Marjanne Huising behandelt van 34 boomsoorten niet alleen de algemene kenmerken en geneeskracht, maar ook de verbinding met mythische figuren, goden, godinnen en krachtdieren, want deze geven weer andere inzichten over de kracht en zachtheid die de boom je kan bieden. Ze geeft ook vele recepten, zowel praktisch als energetisch, waarmee je de vitale kracht van een boom kunt bundelen en op je eigen tijd kunt inzetten voor inzicht, heling en verandering.

Advertenties